menu close menu

Geschiedenis

VaandelIn 1961 is de R.K. Vrouwenbond  Nieuw Wehl opgericht. Een tijd dat vrouwen thuis het zware huishouden deden veelal meewerkte op het bedrijf en voor het gezin zorgde. Eén avond per maand kwamen de vrouwen bij elkaar en was het tijd voor gezelligheid. In de loop der jaren hebben veel bestuursleden elkaar opgevolgd en zijn ze er telkens in geslaagd een mooi programma samen te stellen.

In 2011 is het 50 jarig jubileum uitbundig gevierd. Er is een kroniek uitgegeven en er is een feestmiddag georganiseerd. Deze kroniek is via deze link online te bekijken. De vrouwenvereniging heeft een eigen vaandel die is ontworpen door Jan Jansen en is geborduurd door Dies Kraayvanger.

Heden
Tijden veranderen, de vrouwen van nu werken voornamelijk buitenshuis en hebben een druk programma. Nog steeds wordt één keer per maand een avond georganiseerd en worden deze druk bezocht. Een moment waar de trein even stil staat en tijd is voor een gezellige ontspannen avond. Omdat de vrouwenvereniging met de tijd mee wil is in 2013 de naam R.K. Vrouwenbond Nieuw Wehl gewijzigd in NIWEDA oftewel Nieuw Wehlse Dames. De vereniging telt ongeveer 90 leden uit Nieuw Wehl en omgeving.

Heeft u zelf een leuk idee?

Neem gerust contact op met het bestuur. Wij staan open voor nieuwe ideeën!

Activiteiten voor introducés

Sommige activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen. Bekijk hiervoor ons activiteitenoverzicht.

Contact opnemen?

E-mail: info@niweda.nl, Telefoon: (0314) 680690